• نشست تخصصی درباره نقش ابوشهید حجت الاسلام و المسلمین ابراهیمی از چهره‌های شاخص عرصه وحدت و تقریب میان مذاهب اسلامی استان گلستان
  • آغاز به‌کار اولین پایگاه تخصصی بسیج طلاب به‌منظور ترویج فرهنگ و تفکر تقریب میان مذاهب اسلامی در واحد گنبد کاووس دانشگاه مذاهب اسلامی
  • برگزاری کارگاه با موضوع تقریب و دگرپذیری توسط دکتر زرین پور همزمان با سومین همایش ملی نغمه سرایان اهل سنت در گرگان
  • جلسه معارفه نو دانشجویان واحد بندرعباس دانشگاه مذاهب اسلامی
  • دومین مراسم معارفه نودانشجویان دانشگاه مذاهب اسلامی ۱۴۰۰

شعبه زاهدان | تاریخ خبر : 1400-09-06 | تعداد بازید :376

دکتر داود زرین پور سرپرست واحد زاهدان دانشگاه مذاهب اسلامی همزمان با برگزاری سومین همایش ملی نغمه‌سرایان اهل سنت در گرگان، کارگاهی درباره «تقریب و دگرپذیری» ارائه دادند. این مباحث در ۳ محور: مفهوم شناسی، نیازسنجی و برشمردن عوامل زمینه‌ساز وحدت بود.

در این همایش که چهارشنبه و پنج‌شنبه، سوم و چهارم آذرماه در گرگان به همت سازمان بسیج مداحان کشور و همکاری مجمع جهانی تقریب و سپاه نینوا برگزار گردید شخصیت‌هایی ازجمله دکتر سید رضا تقوی رییس هیئت مؤسس اتحادیه تقریب نهاد فعالان سیاسی جهان اسلام و نماینده محترم مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، نماینده محترم مردم گرگان در مجلس شورای اسلامی، دکتر بی‌آزار شیرازی و نویسندگان و علمای برجسته شیعه و علما، شاعران و نغمه‌سرایان اهل سنت از 10 استان کشور حضور داشتند.
دکتر داود زرین پور سرپرست دانشگاه مذاهب اسلامی واحد زاهدان با حضور در اختتامیه این همایش به‌عنوان مدرس کارگاه به ارائه مطالبی در مورد تقریب و دگرپذیری به بحث درباره مفهوم شناسی، نیازسنجی و عوامل زمینه‌ساز وحدت پرداختند.

دکتر زرین پور در ابتدا به نقش بی‌بدیل هنر به‌طورکلی و شعر به‌صورت ویژه در جریان سازی دینی و تعمیق اخلاق و معنویت اشاره کرد و از توجه ویژه پیامبر اسلام (ص) به ادبیات متعهدانه و ملتزمانه سخن گفتند در عصر نبوی شاعران توانمندی مانند حسان بن ثابت، کعب بن زهیر و عبدالله بن رواحه در کنار پیامبر (ص) بودند و با سلاح کلام به هجمه تبلیغاتی دشمنان اسلام پاسخ می‌دادند. پیامبر (ص) به این افراد فرمودند: اشعار شما تیرهایی است که در دفاع از اسلام به‌سوی دشمن روانه می‌کنید.
ایشان افزودند: تلاش برای توانمندسازی چکامه‌سرایان و نغمه‌سرایان اهل سنت و تعمیق بخشیدن به محتوای سروده‌ها کاری است بس ارزشمند و ماندگار که باقیات‌الصالحاتی برای برگزارکنندگان این برنامه است.

وی در ادامه وحدت را فرمان الهی برای همه انبیا و راهبرد انقلاب اسلامی ایران و امری الهی و ضروری دانست که هم باید در سطح کلان و مدیریتی به آن توجه کنند و بدنه جامعه هم برای تحقق آن‌همه تلاش خود را به کار گیرد.

سرپرست واحد زاهدان دانشگاه مذاهب اسلامی در ادامه به مفهوم شناسی وحدت، تقریب و دگرپذیری پرداختند و به این مهم تأکید کردند که تلقی اینکه در بحث وحدت باید تمام مذاهب یکسان شوند و آراء فقهی خود را کنار بگذراند، یک برداشت نادرست است، بلکه آنچه در این فرایند در صدد تحقق آن هستیم به‌جای «همه با من» درونی سازی اندیشه «همه باهم» زیر چتر اسلام و حرکت در مسیر خداباوری و دین‌داری است، در غیر این صورت آسیب‌های فراوانی مانند شکست، ضعف و بزدلی بر جامعه عارض خواهد شد.
درباره نیازسنجی وحدت، ضمن اشاره به آیات و روایات مباحثی درباره فضای اجتماعی - سیاسی جامعه امروز بیان‌شده که خود گویای ضرورت حرکت در مسیر تقریب زیر چتر گسترده اسلام است.

این استاد حوزه و دانشگاه عوامل زمینه‌ساز وحدت را به شکل شناخت و گفتگو، التزام به‌قاعده طلایی «همکاری در مشترکات و معذور دانستن در امور مختلف‌فیه»، پذیرش طبیعی بودن تنوع در برداشت‌ها و قرائت‌ها از نصوص دینی دانستند.
وی توجه به «فقه اولویات» را نیز در فرایند تقریب بسیار اثرگذار معرفی کرد و افزود: باید مسئله وحدت و همدلی که امر الهی برای دوران‌هاست یک اولویت در مباحث مختلف قرار گیرد.