• برگزاری پنجمین جلسه شورای «همایش ملی آسیب شناسی پایان نامه ها در حوزه علوم انسانی_اسلامی»
  • با آغاز هفته کتاب وکتابخوانی ،به همت کانون کتاب وکتابخوانی و پایگاه بسیج دانشجویی ،نمایشگاه وایستگاه کتاب در واحد بندرعباس برگزار گردید.
  • نشست صمیمی سرپرست واحد زاهدان با دانشجویان وروری ۹۷
  • امضای تفاهم نامه همکاری میان دانشگاه مذاهب اسلامی و وارونژ روسیه در جریان سفر دکتر مختاری و هیئت همراه به این کشور
  • دیدار مولوی نذیر احمد سلامی و دکتر زرین پور با مدیر کل میراث فرهنگی استان سیستان و بلوچستان
با حضور مدیر کل دفتر همکاریهای بین الملل دانشگاه؛

برگزاری همایش «تقارب فرهنگ‌ها در سایه قرآن کریم و تأثیر آن در ایران و آسیای مرکزی» با همکاری دانشگاه مذاهب اسلامی

دانشگاه | تاریخ خبر : 1397-03-28 | تعداد بازید :650

مدیر کل دفتر همکاریهای بین الملل دانشگاه مذاهب اسلامی در"همایش تقارب فرهنگ ها در سایه قرآن کریم" قرقیزستان:

دانشگاه مذاهب اسلامی‌ نمونه عینی و علمی‌تقارب مذهبی و فرهنگی در سایه تمسک به قرآن است

همایش «تقارب فرهنگ‌ها در سایه قرآن کریم و تأثیر آن در ایران و آسیای مرکزی» در شهر بیشکک پایتخت قرقیزستان در خرداد ماه 1397 برگزار شد.

در این همایش که اندیشمندان و پژوهشگرانی از کشورهای جمهوری اسلامی‌ایران ترکیه و قرقیزستان حضور داشتند سخنرانان در سخنانی به نقش قرآن در تمدن اسلامی‌و تاثیر آن در پایه گذاری سبک زندگی پرداختند.

تأکید بر آرا و اندیشه‌های علمای اسلامی، تقارب فرهنگی و اجتماعی مردمان ایران و آسیای مرکزی و گفت‌وگوی فرهنگ‌ها در قرآن برخی از موضوعات سخنرانان این همایش بود. این همایش به همت دانشگاه بین‌المللی قرقیزستان و رایزنی فرهنگی ایران در بیشکک برگزار شد.

حجت الاسلام دکتر یحیی جهانگیری، مدیر کل دفتر همکاری‌های بین‌الملل دانشگاه مذاهب اسلامی‌ در این همایش، دانشگاه مذاهب اسلامی‌را نمونه عینی و علمی‌تقارب مذهبی و فرهنگی در سایه تمسک به قرآن دانست. حجت الاسلام دکتر یحیی جهانگیری در مقاله‌ای باعنوان نقش تقارب فرهنگی بومی‌ در ایجاد صلح جهانی گفت: خداوند در قرآن به وحدت خلقت انسان‌ها اشاره می‌کند و درباره وجود تفاوتهای ظاهری خلقت انسان‌ها این حکمت را بیان می‌کند که انسان‌ها یکدیگر را بشناسند و بدانند بهترین آنها کسی است که تقوای الهی را پیشه کند. وی افزود: قرآن بالاتر از بحث وحدت میان مسلمانان، وحدت میان مؤمنان به خدا را مطرح می‌کند. ایمان به خداوند نه تنها عامل تنش و خشنونت نیست بلکه عامل وحدت و تقارب است.

وی اظهارکرد: کلید موفقیت تقارب فرهنگ‌ها پذیرش تساوی طرف‌های گفت‌وگو در کرامت انسانی است. پیش فرض در هر گفت‌وگوی بین فرهنگی به رسمیت شناختن و احترام گذاشتن به اشکال متنوع دانش و نحوه بیان آنها، آداب و سنت‌های طرف‌های گفت‌وگو و تلاش برای ایجاد یک فضای بی‌طرف فرهنگی برای گفت‌وگوست تا جوامع مختلف بتوانند آزادانه در این فضای بی طرف خود را ابراز کنند.

جهانگیری افزود: تصور اینکه یکسان سازی فرهنگی همبستگی به دنبال دارد به همان اندازه ساده انگارانه است که تصور کنید تنوع فرهنگی نزاع و جنگ به وجود می‌آورد. گفتنی است درپایان و به همت گروه ایرانی حاضر در همایش دوره اسلام شناسی در دانشگاه بین الملل بیشکک برگزار شد.

مدیرکل دفتر همکاریهای علمی بین المللی دانشگاه در حاشیه این همایش دیدارهایی نیز با شخصیت های علمی قرقیزستان از جمله دیدار با رئیس دانشگاه فرهنگ و هنر قرقیزستان، دیدار با رئیس، رئیس دپارتمان الهیات و معاون بین الملل دانشگاه دولتی قرقیزستان به همراه رایزن فرهنگی ایران، دیدار با معاون بین الملل دانشگاه پزشکی روسیه جهت بررسی زمینه های همکاری و عملیاتی سازی تفاهم نامه های امضا شده داشت.