• بازدید ریاست دانشگاه مذاهب اسلامی و هیئت همراه از حوزه علمیه اهل سنت الهدی اندونزی و دیدار با اساتید و طلاب/ تصاویر
  • باحضور هیئت تقریبی دانشگاه مذاهب اسلامی؛ "سمینار بین المللی امر به معروف و نهی از منکر در بستر مردم سالاری دینی" در اندونزی برگزار شد/ دکتر مختاری: برای بروز و ظهور مردمسالاری دینیِ موفق در جامعه باید نقش مردم را نسبت به امر به معروف و نهی از منکر پررنگ کنیم
  • تمدید ثبت نام طلاب (شیعه و اهل سنت) در آزمون جذب اختصاصی دانشگاه مذاهب اسلامی تا 1 شهریور ماه / دریافت دفترچه آزمون
  • رییس انجمن اهل بیت(ع) اندونزی در دیدار با رییس دانشگاه مذاهب اسلامی: بشدت نیازمند رویکرد تقریبی دانشگاه مذاهب اسلامی در اندنزوی هستیم/نگاه تقریبی و معتدل این دانشگاه می‎تواند در مقابل نگاه‎های افراط‎گرایانه موثر باشد
  • امضای تفاهم نامه همکاری میان دانشگاه مذاهب اسلامی و مرکز مطالعات ادیان (icrs) دانشگاه گاجامادای(UGM) اندونزی

پیام دکتر مختاری ریاست دانشگاه مذاهب اسلامی به نشست روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی/ تأسیس رشته حقوق بشر اسلامی جزو برنامه های آتی دانشگاه

دانشگاه | تاریخ خبر : 1397-05-13 | تعداد بازید :134
میزگرد «روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی» امروز شنبه 13 مرداد ماه به میزبانی دانشگاه مذاهب اسلامی و از سوی مرکز دانشجویی حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران با عنوان "حقوق بشر اسلامی و ظرفیت قانونی و مبنایی آن در دفاع از حقوق انسانها "با حضور دکتر حمیدرضا آصفی دیپلمات و سخنگوی اسبق وزارت  امور خارجه، دکتر یحیی جهانگیری  مدیرکل ارتباطات علمی_بین المللی دانشگاه مذاهب اسلامی، دکتر حجت اله ابراهیمیان معاون پژوهشی دانشگاه مذاهب اسلامی، محمد واحدی رئیس مرکز دانشجویی حقوق بشر، سامان نیازی معاون امور بین الملل مرکز دانشجویی حقوق بشر، سکینه السادات پاد معاون حقوق بشر اسلامی مرکز دانشجویی حقوق بشر و وکیل پایه یک دادگستری و آقای دکتر تقی عبدالسلام فعال سیاسی اجتماعی سوریه و آقای مرتضی رکن آبادی برادر شهید دکتر غضنفر رکن آبادی شهید حادثه منا برگزارماه با حضور میهمانان و مدعوین و اصحاب رسانه در دانشگاه مذاهب اسلامی برگزار شد.

جناب آقای دکتر محمد حسین مختاری رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی به مناسبت این روز و برگزاری این نشست پیامی دادند که به شرح زیر می باشد:

بسمه تعالی

مقدم اندیشمندان محترم، دغدغه مندان حقوق بشر اسلامی، اهالی رسانه و دانشمند ارجمند دکتر آصفی را به دانشگاه مذاهب اسلامی گرامی می دارم. از انجمن دانشجویی حقوق بشر اسلامی و معاونت بین الملل و پژوهش دانشگاه مذاهب اسلامی جهت برگذاری این نشست علمی تشکر و قدردانی دارم.

حقوق بشر امروز، نه ابزاری برای دفاع از انسان، زنان، کودکان و .... است بلکه ابزاریست به دست مدعیانش تا از افغانستان تا عراق از آسیا تا آفریقا و هر جای دنیا انسان به تمام مصادیقش را از هر مذهب و قومی، قربانی مطامع خود سازند. اما معارف دینی حقوق انسان را نه محدود به نیاز های بشری _  دنیوی می داند. ونه ژست گیرانه از حقوق بشر بدون ترسیم وظایف و تکلیف او حرف میزند بلکه هم از حق دنیوی بشر میگوید و هم از حقوق بایسته ی فرا دنیویش. و البته  هم از حق او میگوید هم از تکلیفش. حقوق بشر اگر چه به اصطلاح یک مفهوم مدرن است اما قرآن کریم و معارف دینی قرن ها پیش از آن سخن رانده و با تبیین ارزش های اخلاقی  و تقنین قوانین حقوقی _فقهی به حفظ این حقوق پرداخت است. اصل لقد کرمنا بنی آدم به عنوان یک ارزش بنیادی در حقوق بشر مورد تصریح کتاب آسمانی قرآن است.
منبع شریف نهج البلاغه و بویژه رساله الحقوق امام سجاد علیه السلام می تواند راهگشای خوبی در تبیین حقوق بشر اسلامی باشد. البته امروز بر پژوهشگران و اسلام پژوهان است که حقوق بشر را با استناد به منبع سرشار وحی استنباط و استخراج کند. دانشگاه مذاهب اسلامی در دوره جدید با توسعه رشته ها و میان رشته ها رسالت خود میدانند که به نظریه پردازی در عرصه های جدید بپردازد.
از این رو تاسیس رشته حقوق بشر اسلامی را با بهره گری از ظرفیت همه مذاهب اسلامی آن هم با رویکرد مقارن جزو برنامه های آتی خود قرار داده است. در پایان بار دیگر از حضور همه عزیزان سپاسگزاری میکنم و از اینکه بخاطر سفر بیرون کشور توفیق حضور در جمع شما عزیزان را ندارم عذر خواهم.

محمدحسین مختاری
۱۳ مردادماه ۹۷