• نشست تخصصی درباره نقش ابوشهید حجت الاسلام و المسلمین ابراهیمی از چهره‌های شاخص عرصه وحدت و تقریب میان مذاهب اسلامی استان گلستان
  • آغاز به‌کار اولین پایگاه تخصصی بسیج طلاب به‌منظور ترویج فرهنگ و تفکر تقریب میان مذاهب اسلامی در واحد گنبد کاووس دانشگاه مذاهب اسلامی
  • برگزاری کارگاه با موضوع تقریب و دگرپذیری توسط دکتر زرین پور همزمان با سومین همایش ملی نغمه سرایان اهل سنت در گرگان
  • جلسه معارفه نو دانشجویان واحد بندرعباس دانشگاه مذاهب اسلامی
  • دومین مراسم معارفه نودانشجویان دانشگاه مذاهب اسلامی ۱۴۰۰

کوهپیمایی دانشجویان دختر دانشگاه مذاهب اسلامی واحد سنندج در منطقه آبیدر به مناسبت هفته ورزش

شعبه سنندج | تاریخ خبر : 1397-08-01 | تعداد بازید :2523

جمعی از دانشجویان دختر دانشگاه مذاهب اسلامی واحد سنندج همزمان با هفته تربیت بدنی و ورزش، در ارتفاعات منطقه تفریحی آبیدر سنندج به راهپیمایی پرداختند.

همچنین در این راهپیمایی، ایشان در منطقه تفریحی و زیارتی کانی شفا و خضر زنده نیز حضور یافتند.

توضیحات:

کوه آبیدر به عنوان یکی از تفرجگاه‌های اصلی مردم شهر سنندج به‌شمار می‌رود. برخی از مکانهای گردشگری مشهور آن عبارت‌اند از کانی شفا، ماماتکه،کانی بانته، گویزه کویر، خضر زنده (خیرزنه)، تاقه‌دار، امیریه، هفت آسیاب، بان شلانه، کچک (سنگ) قرآن، کانی کچک و قله آبیدر که پناهگاهی هم برای کوهنوردان در آنجا ساخته شده‌است. آنچه مورد محبوبیت این کوه شده‌است، نزدیکی آن به شهر سنندج، بلند بودن آن نسبت به تپه‌های اطراف و از همه مهم‌تر، وجود چشمه‌های زیر زمینی فراوان آن می‌باشد. در واقع واژه آبیدر (آبدره) به معنی دره‌ای است که از آن آب فراوان تراوش می‌کند. افراد بسیاری (به ویژه در تعطیلات) به این تفرجگاه می‌روند و از منظره شهر سنندج دیدن می‌کنند.

در واقع آبیدر از دو کوه به نامهای آبیدر بزرگ و آبیدر کوچک تشکیل یافته‌است. ارتفاع آبیدر بزرگ ۲۵۵۰ متر از سطح دریا است درحالیکه ارتفاع آبیدر کوچک در حدود ۲۳۵۰ متر از سطح دریا می‌باشد.

نظرگاه خضرزنده که به زبان کردی به آن «خیرزنه» می‌گویند، یکی از اماکن زیارتی سیاحتی در دامنه آبیدر بزرگ است که از جایگاه بسیار والایی در نزد مردم این دیار برخوردار است. حضرت خضر از زمان موسی پیامبر زنده است و این سخن متفق‌القول اهل نقل و اصحاب سیر و اخبار است که ایشان همچنان زنده‌اند و در زمین گردش می‌کند ولی هیچکس محل استقرار او را نمی‌داند و کسی مدعی مصاحبت با وی نیست. مگر آنچه که از وی در قرآن در داستان او با موسی آمده و یا آنچه که برخی از مردم نقل کرده‌اند.

نظرگاه خضر زنده دارای آبی شفابخش است که تاکنون بسیاری از بیماران کلیوی را نیز شفا داده است و به گفته خادم این مکان زیارتی، آب آن هیچ وقت کم و زیاد نشده و تا مسافتی مشخص بیشتر سرازیر نمی‌شود.