• آیت الله صفایی بوشهری: زیرساخت‌های ایجاد دانشگاه مذاهب اسلامی در بوشهر فراهم شده است/ان شاء الله دانشگاه مذاهب اسلامی استان بوشهر قطب علمی در جنوب کشور باشد/وحدت بر اساس ولایت و معرفت از نعمت‌های انقلاب اسلامی است
  • دکتر مختاری در دیدار با مسئولان استان بوشهر: امید می‌رود دانشگاه مذاهب اسلامی استان بوشهر قطب مهم و برجسته علمی کشور شود/ این دانشگاه از ابتکارات و یادگارهای مهم و برجسته مقام معظم رهبری است/قدردانی از حمایت های آیت‌الله صفایی بوشهری و استاندار محترم بوشهر
  • استاندار بوشهر در نشست با مسئولان دانشگاه مذاهب اسلامی: زیرساخت‌های دانشگاه مذاهب اسلامی در بوشهر تقویت می‌شود/استان بوشهر پایگاه وحدت آفرین علمای مذاهب اسلامی است
  • انتصاب "سرپرست دانشگاه مذاهب اسلامی واحد بوشهر" با حضور نماینده محترم ولی فقیه و استاندار بوشهر
  • نخستین نشست «شورای تدوین و تعیین راهبردهای تولید آثار و متون پژوهشی دانشگاه مذاهب اسلامی» برگزار شد

آغاز مصاحبه با شخصیت های علمی برتر در حوزه روش شناسی ویژه نامه همایش ملی آسیب شناسی پایان نامه ها

اخبار داخلی | تاریخ خبر : 1397-08-29 | تعداد بازید :975

«مصاحبه با شخصیت های علمی برتر در حوزه روش شناسی در راستای تدوین ویژه نامه برای همایش ملی آسیب شناسی  پایان نامه ها  و رساله ها  در  حوزه علوم انسانی اسلامی»

گروه مصاحبه علمی دانشگاه مذاهب اسلامی در راستای تدوین ویژه نامه برای همایش ملی آسیب شناسی پایان نامه ها و رساله ها در حوزه علوم انسانی-  اسلامی،با جناب آقای دکتر احد فرامرز قراملکی، استادتمام گروه کلام و فلسفه اسلامی دانشگاه تهران در تاریخ یکشنبه 27 آبان 1397 با حضور جناب آقای دکتر ابراهیمیان، دبیر کمیته علمی همایش و دکتر موسوی عضو کمیته علمی همایش  در دفتر استاد قراملکی جلسه ای دوساعته برگزار نمود.

دکتر قراملکی در ابتدا مقدماتی را در زمینه وضعیت پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها در مقاطع کارشناسی ارشد، دکتری، و سطوح 3 و 4 حوزه بیان داشت و آسیب‌شناسی این حوزه را دغدغه مشترک تمام نهادهای آموزشی و پژوهشی کشور دانست که توجه ویژه‌ای را می‌طلبد که متأسفانه به‌صورت جامع و کامل به آن پرداخته نشده و مغفول مانده است.

ایشان با توجه به تجربه، تخصص و مطالعات پیشین خود، آسیب‌های پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها را در قالب دودسته "معرفتی" و "غیرمعرفتی" تشریح و سپس راهکارهایی را نیز در این‌خصوص مطرح نمود. ایشان در آسیب‌های معرفتی، به تمایز مشکل و مسئله، سوءاستفاده از مفاهیم، و ... اشاره نمود. حل "مشکل" را منوط به تبدیل‌شدن به "مسئله"، و وظیفه پژوهشگران را شناسایی فرایند عبور از مشکل به مسئله بیان کرد. علاوه بر این، در زمینه کاربرد درست مفاهیم و واژگان، ایشان دو عامل تمایل به سوءاستفاده جهت منافع شخصی و یا نقصان دانش پژوهشگران را دو عامل مؤثر معرفی نمود.

در آسیب‌های غیرمعرفتی، ایشان فقدان نگرش جامع، استراتژیک و سیستمی را در ابتدا مطرح کرد و تشکیل کارگروه‌هایی برای تدوین استراتژی‌های پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها را در دانشگاه‌ها در این زمینه مؤثر دانست. تکرار موضوعات در پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها نیز به‌عنوان آسیب دیگری مطرح شد و نقش ایران داک و نورمگز را در رفع این نقیصه ارزشمند دانست. فقدان نگاه محصول محور در پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها نیز به‌عنوان یک آسیب مطرح شد و تولید علم و تربیت پژوهشگر به‌عنوان دو محصول مهم پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها معرفی شدند که باید مدنظر قرار بگیرند. فقدان توجه به تخصص اساتید در تصدی راهنمایی و مشاوره پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها، و عدم رعایت مرز بین راهنمایی و مشاوره و دخالت بیش‌ازحد در امر تدوین پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها به‌عنوان آسیب‌های دیگر این حوزه مطرح شد که خلاقیت و تفکر دانشجو را از بین خواهد برد.

علاوه بر این، ایشان مراتب خرسندی و قدردانی خویش را از دانشگاه مذاهب اسلامی به دلیل پیشگام بودن در برگزاری همایش آسیب‌شناسی پایان‌نامه‌ها و رساله‌های علوم انسانی و اسلامی ابراز داشتند و گفتند: خرسند هستم این کار بزرگ راهبردی توسط دانشگاه مذاهب اسلامی در حال انجام است.

متن کامل این مصاحبه، در ویژه‌نامه همایش ملی آسیب‌شناسی پایان‌نامه‌ها و رساله‌های علوم انسانی و اسلامی در زمان افتتاحیه همایش در 7 اسفندماه، در سالن اصلی همایش های کتابخانه ملی، منتشر خواهد شد.

جدیدترین اخبار