• ثبت نام حضوری پذیرفته شدگان جدیددانشگاه مذاهب اسلامی مقطع کارشناسی درواحدبندرعباس98/6/27
  • به همت دانشگاه مذاهب اسلامی شعبه گنبد کاووس؛ همایش ملی جستارهای پژوهشی با تاکید بر بیانیه گام دوم انقلاب برگزار می شود/ تمدید مهلت ارسال مقالات تا 8 آبانماه
  • اطلاعیه مهم/جزئیات، مدارک مورد نیاز و زمان ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان "مقطع کارشناسی" سال تحصیلی 99-98 دانشگاه مذاهب اسلامی
  • مصاحبه علمی با پذیرفته شدگان مرحله اول آزمون اختصاصی طلاب در دانشگاه مذاهب اسلامی واحد زاهدان با حضور مسئولین و اعضای هیئت علمی دانشگاه
  • مصاحبه علمی با پذیرفته شدگان مرحله اول آزمون اختصاصی طلاب در دانشگاه مذاهب اسلامی واحدبندرعباس باحضور دکتراجداد ودکتر خلفی از دانشگاه مذاهب اسلامی 98/6/23-24
به ابتکار معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه؛

نخستین نشست «شورای تدوین و تعیین راهبردهای تولید آثار و متون پژوهشی دانشگاه مذاهب اسلامی» برگزار شد

دانشگاه | تاریخ خبر : 1398-04-18 | تعداد بازید :689

به ابتکار معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه، نخستین نشست «شورای تدوین و تعیین راهبردهای تولید آثار و متون پژوهشی دانشگاه مذاهب اسلامی» با حضورِ صاحبنظران عرصه علوم اسلامی و انسانی، برگزار گردید.

از آنجایی که تولید آثار و متون پژوهشی فاخر اعم از کتاب، پایان‌نامه، رساله و درسنامه در چارچوبِ رسالت تقریبی دانشگاه مذاهب اسلامی یکی از مهمترین وظایف دانشگاه مذاهب اسلامی و به‌ویژه معاونت پژوهشی است،  این معاونت تصمیم گرفت در جهت عملیاتی‌کردنِ این مهم «شورای تدوین و تعیین راهبردهای تولید آثار و متون پژوهشی دانشگاه مذاهب اسلامی» تشکیل دهد. این شورا، مجمعی متشکل از دانشمندان و فرهیختگان متخصص عرصه علوم انسانی و اسلامی و آشنا با رسالت تقریبی دانشگاه مذاهب اسلامی خواهد بود تا طی سلسله نشست‌هایی «راهبردهای» تولید آثارِ پژوهشی دانشگاه مذاهب اسلامی را تدوین و تعیین نمایند.

امید می‌رود تدوین این راهبردها منجر به تولید آثار پژوهشی تقریبی و مقارنه‌ایِ فاخر، نه تنها برای جامعه علمی داخل کشور، بلکه کل جهان اسلام شده و استمرار آن سرانجام، منتهی به شکل‌گیری «دانش‌های مقارنه‌ای» در عرصه تقاربِ میان امت اسلامی گردد. نگارش‌های  مقارنه‌ای که نمونه‌های اولیه آن را در حیات علمی دانشمندان مسلمان با عنوان‌هایی چون «الخلاف نویسی»، «اختلاف‌الفقهاء نویسی»، «الشروح‌الفقهیة نویسی»، «الملل‌و‌النحل نویسی»، «الفهرست‌نویسی»، شاهد بوده‌ایم.

معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه مذاهب اسلامی امید دارد تدوین این راهبردها، چراغ و نقشه راهی باشد برای  «جریان وحدت‌پژوهی آکادمیک» تا هر گونه تصمیم‌سازی، تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی برای تولید متون پژوهشی در پرتوِ آن سامان گیرد. در همین راستا  و با همین مبنا نخستین نشست این شورای راهبردی با حضور فرهیختگان مدعو روز دوشنبه مورخ 17 تیرماه 1398 ساعت 14 لغایت 16 در محل سالن کنفرانس دانشگاه مذاهب اسلامی، برگزار شد.

در آغاز این نشست، معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه مذاهب اسلامی سرکار خانم دکتر ندا ملکی در خصوص اهداف، اهمیت و ضرورت برگزاری این شورای راهبردی سخنانی ارائه دادند. ایشان گفتند: «از آنجایی که تولید آثار و متون پژوهشی فاخر اعم از کتاب، پایان‌نامه، رساله و درسنامه در چارچوبِ رسالت تقریبی دانشگاه مذاهب اسلامی یکی از مهمترین وظایف دانشگاه مذاهب اسلامی و به‌ویژه معاونت پژوهشی است، تصمیم گرفته شد در جهت عملیاتی‌کردنِ این مهم «شورای تدوین و تعیین راهبردهای تولید آثار و متون پژوهشی دانشگاه مذاهب اسلامی» تشکیل گردد.

این شورا، مجمعی متشکل از دانشمندان و فرهیختگان متخصص عرصه علوم انسانی و اسلامی و آشنا با رسالت تقریبی دانشگاه مذاهب اسلامی خواهد بود تا طی سلسله نشست‌هایی «راهبردهای» تولید آثارِ پژوهشی دانشگاه مذاهب اسلامی را تدوین و تعیین نمایند. این راهبردها چراغِ راه پژوهشگران در نگارش آثار پژوهشی شایسته رسالت دانشگاه مذاهب اسلامی، یاری خواهد کرد.»

دکتر ملکی که رئیس این نشست هم بودند افزودند: «منظور از آثار پژوهشی، عموم تولیدات پژوهشی اعم از کتاب(تألیف و ترجمه)، طرح پژوهشی، رساله و پایان‌نامه و نگارش مقاله، درسنامه، برگزاری کارگاه و کرسی و میزگرد علمی تخصصی و مانند آن است. رجای واثق داریم از لابه‌لای بیانات استادان ارجمند و مناقشات احتمالی، خواهیم توانست این راهبردها را استخراج نموده  و پس از ویرایش و تأیید نهایی، به آگاهی بخش‌های ذیربطِ دانشگاه و حتی بیش از آن به اطلاع پژوهشگران دغدغه‌مند بیرون از دانشگاه هم رسانده خواهد شد تا منتهی به تولید آثار پژوهشی فاخر در چارچوب رسالت دانشگاه مذاهب شود.

ما در برگزاری این نشست علمی ارزشمند، به دنبال پاسخگویی به این پرسش بنیادین هستیم:

نظر به رسالت دانشگاه مذاهب اسلامی، از تولیدات پژوهشی آن چه انتظاری می‌رود؟ به عبارت دیگر، تولیدات پژوهشی دانشگاه مذاهب اسلامی باید واجد چه ویژگی‌های باشند تا به تحقق رسالت آن کمک نمایند؟

در ادامه هر یک از صاحبنظران مدعو در باب راهبردها و در چارچوب دستورجلسه نظرات و پیشنهادات خود را ارائه دادند.در ادامه بر اساس دستورجلسه، که از پیش ارائه شده بود، هر یک از استادان به ارائه نظرات خود در کلیت موضوع پرداختند. دستورهای این نشست عبارت بودند از:

الف) تدوین راهبردهای تولید آثار پژوهشی دانشگاه مذاهب اسلامی در حوزه فقه مقارن / مطالعات مقارنه‌ای فقه(طرح پژوهشی، رساله، پایان‌نامه، کتاب، درسنامه و..)؛

ب) تدوین راهبردهای تولید آثار پژوهشی دانشگاه مذاهب اسلامی در حوزه علوم قرآن، حدیث و تاریخ با رویکرد مقارنه‌ای(طرح پژوهشی، رساله، پایان‌نامه، کتاب، درسنامه و..)؛

ج) تدوین راهبردهای تولید آثار پژوهشی دانشگاه مذاهب اسلامی در حوزه فلسفه، عرفان و کلام اسلامی با رویکرد مقارنه‌ای(طرح پژوهشی، رساله، پایان‌نامه، کتاب، درسنامه و..).

قسمت اول..