• ثبت‌نام انتخابات شورای صنفی ۹۹
  • در مراسم دفاع مقدس نماد وحدت و همدلی مطرح شد: وحدت شیعه و سنی به روایت یک سردار اهل سنت
  • حضور سرپرست محترم واحد زاهدان در دومین جلسه شورای اجتماعی نهاد مقام معظم رهبری در امور اهل سنت استان سیستان و بلوچستان
  • 32- بازدید میدانی آقای دکتر مهدی جمالی فر معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه مذاهب اسلامی کل کشور از دانشگاه مذاهب اسلامی استان گلستان( شعبه گنبدکاووس)
  • 31- استقبال پرشور حوزویان شیعه و سنی استان گلستان از دومین آزمون ویژه طلاب دانشگاه مذاهب اسلامی شعبه گنبد کاووس

حضور و سخنرانی رئیس واحد سنندج دانشگاه مذاهب اسلامی در نشست «نقش جوان در خانواده و اجتماع» استان کردستان

شعبه سنندج | تاریخ خبر : 1399-06-12 | تعداد بازید :120

به گزارش ایکنا از کردستان، دکتر عثمان یوسفی، سرپرست دانشگاه مذاهب اسلامی شعبه سنندج در نشست «نقش جوان در خانواده و اجتماع» که با محوریت «تبیین شخصیت حضرت علی‌اکبر(ع) به عنوان الگوی جوانان» در جهاددانشگاهی کردستان برگزار شد، دوران جوانی را یک دوره و بازده زمانی خاصی از زندگی هر انسانی دانست و اظهار کرد: حساس‌ترین، زیباترین، بهترین و پربارترین دوران زندگی هر انسانی و حتی هر موجود زنده‌ای است.

وی افزود: جوان دارای روحیه مطالبه‌گری و خواستن‌ها بوده و این روحیه موجب می‌شود تا با بهره‌گیری از استعدادها و پتانسیل‌های خود به مسیر ترقی راه پیدا کند.

یوسفی با اشاره به اینکه جوان حق‌مدار و طالب حق است ، بیان کرد: حضرت علی اکبر(ع) که یکی از نمادهای ایثار، فداکاری، حق مداری و حق‌گویی صحرای کربلاست، بعد از خوابی که می‌بیند از پدر خود می‌پرسد آیا ما بر حق هستیم که اگر برحق هستیم، دیگر از مرگ باکی نیست.

وی عنوان کرد: جوان در حال رشد و پیشرفت بوده و چشم‌انداز‌های دور را می‌بیند و برای خود افق‌هایی را هرچند آرمانی ترسیم می‌کند و این آرمان‌گرایی باعث می‌شود تا گام‌های مستحکم‌تر بردارد و به رشد و تعالی حقیقی خود برسند.

رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی شعبه سنندج با اشاره به اینکه باگذر در زندگی انبیای الهی به این حقیقت می‌رسیم که آغاز تربیت نبوت پیامبران دوران جوانی آنها بوده است، عنوان کرد: پیامبر اکرم(ص) در دوران تربیت نبوی خود بین مردم امین نامیده شده است.

وی با اعلام اینکه آنچه در کربلا اتفاق افتاد و مصداق آن حضرت علی‌اکبر(ع) بود، به خاطر نحوه تربیت قرآنی و سیره رسول‌الله بوده است، اعلام کرد: در آیه ۸۳ سوره یونس خداوند متعال می‌فرماید «فَمَا آمَنَ لِمُوسَىٰ إِلَّا ذُرِّيَّةٌ مِنْ قَوْمِهِ، پس [در ابتدای کار] کسی به موسی ایمان نیاورد، مگر فرزندانی [انگشت شمار] از قومش» این ذریه اشاره به جوانان قوم حضرت موسی(ع) دارد.

یوسفی با اشاره به آیه ۱۳ سوره کهف که می فرماید: «نَحْنُ نَقُصُّ عَلَيْكَ نَبَأَهُمْ بِالْحَقِّ إِنَّهُمْ فِتْيَةٌ آمَنُوا بِرَبِّهِمْ وَزِدْنَاهُمْ هُدًى؛ ما خبر [عبرت آموز] شان را به حق و درستی برای تو بیان می کنیم: آنان جوانمردانی بودند که به پروردگارشان ایمان آوردند، و ما بر هدایتشان افزودیم»، اعلام کرد: فتیه در این آیه منظور از دوران غرور جوانی است که آنها در این دوران مسیر درستی را برای خود انتخاب کردند. جوان با این دیدگاه و تربیت می‌تواند نقش صحیح خود را در زندگی، خانواده و اجتماع ایفا کند.

سبك تربيتي فرزندان

وی به حدیثی از حضرت علی(ع) که می‌فرماید: «فرزندانتان را برای زمانه خودشان تربیت کنید» اشاره کرد و افزود: در این راستا برای تربیت فرزندان نباید آنان را با دوران کودکی خود مقایسه کنیم با آن سبک و روش گذشته هیچگاه نمی‌توان فرزندان را تربیت کرد چراکه آداب و رسوم تغییر کرده و سبک زندگی متفاوت شده است.

رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی شعبه سنندج عنوان کرد: ما باید تلاش کنیم تا جوانی را تربیت کنیم که در صحرای کربلا جوان که از لحاظ سنی با پدر متفاوت بوده اما بر مدار حق حرکت می کند و ملاکش معیار تربیتی رسول‌الله(ص) باشد.

وی با اشاره به اینکه ما مسلمانان برای تربیت فرزندان از قرآن، سنت پیامبر اکرم(ص)، زندگی بزرگان و پیشوایان دینی مبنا و الگو داریم، اعلام کرد: التزام به اطاعت از خدا و خارج نشدن از مسیر حق، حق‌مداری و طالب حق بودن، حفظ لسان، طهارت نفس و عزت نفس و احساس مسئولیت از الگوهای رفتاری پیامبر با جوانان است.

یوسفی عنوان کرد: ما می‌توانیم از جوانی انتظار ایفای نقش در اجتماع و خانواده داشته باشیم که تربیت شده مکتب اسلام باشد و طهارت نفس، حفظ لسان، حق مدار بوده و به دنبال رشد و پیشرفت خود در جامعه باشد.

وی با اشاره به اینکه جوان تربیت شده مکتب اسلام در برخورد با مشکلات و مصائب زندگی مانند سیل، زلزله، بیماری همه گیر کرونا می‌تواند نقش خود را به خوبی ایفا کند، يادآور شد: مصداق عینی این امر جوانانی هستند که در سطح کشور و استان کردستان در این دوران سختی کرونایی دست یاری به سوی مردم دراز کرده و با جمع‌آوری کمک‌های مؤمنانه یاریگر خانواده‌ها کم بضاعت بودند چراکه تربیت یافته مکتب رسول‌الله و مکتب عاشورا بودند.