• اطلاعیه برگزاری مرحله دوم ارزیابی و مصاحبه تخصصی آزمون نیمه‌متمرکز دکتری سال 1401
  • دانشگاه مذاهب اسلامی میزبان گردهمایی فرهیختگان دانشگاهی تدبر در کلام وحی (ویژه اساتید و دانشجویان الهیات تهران)
  • کارگاه علمی - آموزشی " مقاله نویسی"
  • دانشگاه مذاهب اسلامی جزو دانشگاه‌های نسل چهارم است/ شهید مطهری از پیش‌قراولان و نظریه‌پردازان تقریب مذاهب اسلامی بودند
  • آغاز ثبت نام دور جدید آشنایی با کشورهای جهان اسلام یازدهمین دوره/آشنایی با کشور عربستان
دکتر صالحی در دیدار علمای قرقیزستان:

دانش سازی مقارنه‌ای و توجه به فرهنگ همزیستی جزو اصول کاری دانشگاه مذاهب اسلامی است

دانشگاه | تاریخ خبر : 1401-02-19 | تعداد بازید :283

دکتر صالحی تأکید کرد: دانشگاه مذاهب اسلامی از معدود دانشگاه‌هایی است که دانش سازی مقارنه‌ای و توجه به فرهنگ همزیستی را جزو اصول کاری خود قرار داده است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه مذاهب اسلامی؛ دکتر سید عباس صالحی رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی با صدرالدین ایمت اف رئیس دانشگاه اسلامی رسول اکرم (ص) بیشکک و طاهر بیک اف از علمای شاخص اهل سنت قرقیزستان و مدیر مرکزی الازهری بیشکک دیدار و گفت‌وگو کرد.

دکتر صالحی در این دیدار دانشگاه مذاهب اسلامی را یکی از دانشگاه‌های محوری در موضوع وحدت، تقریب و انسجام دانست و تصریح کرد: طی 25 سال گذشته خدمات قابل‌توجهی در این دانشگاه صورت گرفته است.

وی با اشاره به این‌که دانشگاه مذاهب اسلامی دارای سه دانشکده فقه و مبانی حقوق اسلامی، قرآن و حدیث، ادیان و فلسفه و عرفان است، بیان داشت: یکی از اهداف تأسیس دانشگاه مذاهب اسلامی، داشتن نگاه مقارنه‌ی به فقه، علوم اسلامی و انسانی است.

رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی، هدف دوم از تأسیس دانشگاه را ایجاد محیطی برای همزیستی تقریبی بیان کرد و اظهار داشت: دیدگاه مؤسسان دانشگاه مذاهب اسلامی ایجاد یک خانه مذاهب اسلامی در محیط دانشی بوده است.

وی اضافه کرد: علیرغم افراط‌ها و تکفیرهایی که صورت می‌گیرد، هسته اصلی جامعه اسلامی یک هسته معتدل و اهل مدارا با یکدیگر است که باید حفظ شود و محیط‌های علمی یک از بهترین مراکز برای حفظ این هسته هستند.

دکتر صالحی گفت: به هر میزان محیط‌های علمی ما با فرهنگ همگرایی، همزیستی و تقریب همراه‌تر باشند، بدنه اجتماعی نیز همراه‌تر خواهد بود؛ چراکه هر جامعه‌ای از نخبگان خود الگو گیری می‌کند.

وی ادامه داد: دانشگاه مذاهب اسلامی از معدود دانشگاه‌هایی است که دانش سازی مقارنه‌ای و توجه به فرهنگ همزیستی را جزو اصول کاری خود قرار داده است.

رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی در ادامه سخنان خود، آسیا میانه را یکی از مهم‌ترین نقاط جهان در توسعه تمدن اسلامی دانست و بر توسعه روابط میان دانشگاه مذاهب اسلامی با دانشگاه‌ها و مراکز علمی و فرهنگی منطقه قرقیزستان تأکید کرد.

وی جذب دانشجو، تعریف فرصت‌های مطالعاتی کوتاه‌مدت برای حضور دانشجویان، چاپ مقالات نویسندگان و نخبگان در مجلات و برگزاری دوره‌های تخصصی کوتاه‌مدت را از راه‌های ایجاد ارتباط میان دانشگاه مذاهب اسلامی و دانشگاه اسلامی رسول اکرم (ص) بیشکک برشمرد.

در ادامه این نشست نیز صدرالدین ایمت اف رئیس دانشگاه اسلامی رسول اکرم (ص) بیشکک به تشریح برنامه‌های این دانشگاه پرداخت و با اشاره به این‌که دانشگاه دارای دو بخش خواهران و برادران است، گفت: توجه و بررسی موضوع تصوف از ویژگی‌های دانشگاه رسول اکرم (ص) بیشکک است.

در بخش پایانی نشست نیز طاهر بیک اف از علمای شاخص اهل سنت قرقیزستان و مدیر مرکزی الازهری بیشکک به ایراد سخن پرداخت.