دیدار هیئتی از اساتید و فرهیختگان اهل سنت کشور بنگلادش و ریاست دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی

۰۵ اسفند ۱۴۰۲ | ۱۶:۲۲ کد : ۱۴۸ اخبار و رویدادها

در راستای رسالت تقریب مذاهب اسلامی دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی، روز چهارشنبه مورخ 2 اسفندماه 1402 نشستی میان ریاست محترم دانشگاه و هیئتی از اساتید و فرهیختگان اهل سنت کشور بنگلادش در محل دفتر حوزه ریاست برگزار شد.

این نشست با حضور دکتر سید عباس صالحی ریاست دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی، دکتر جلیل پروین معاون آموزشی، دکتر عباس برومند اعلم معاون پژوهش و فناوری، دکتر مهدی جمالی فر معاون فرهنگی و دانشجویی و دکتر مریم غلامی دبیر شورای بین الملل دانشگاه برگزار شد.

دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی  میزبان هیئت فرهیختگان اهل سنت بنگلادش  متشکل از دکتر مفتی مولانا محمد کفیل الدین صالحی، دکتر مولانا سید محمد امداد الدین، دکتر مولانا مقدس الاسلام ، دکتر حافظ مولانا مجهر الاسلام، دکتر مولانا عبدالفتاح محمد نظم سعود، مولانا فهیمور رحمان، دکتر مولانا محمود شهید الاسلام، دکتر مولانا محمد فاروق، مفتی مولانا محمد منهاز الدین، و دکتر محمد عبدالقدوس بود.

در ابتدای این نشست، دکترسید عباس صالحی ضمن خوشامدگویی به میهمانان به ایراد سخنرانی در خصوص روابط نزدیک جمهوری اسلامی ایران و بنگلادش پرداخت.

ایشان کشور بنگلادش را از جهت اهتمام به زبان فارسی در گذشته و حال  کشوری مورد توجه و جذاب خواند. حضور ادبیات فارسی در بنگلادش و شاعران فارسی گوی بنگلادشی و ترجمه کتب از فارسی به زبان بنگلالی را نشان دهنده عمق روابط دو کشور دانست.

همچنین دکتر صالحی به عرفان و تصوف به عنوان نقطه اشتراک میان جمهوری اسلامی ایران و بنگلادش اشاره کرد.

ایشان همچنین تاکید کرد که حضور قدمگاه بایزید بسطامی در بنگلادش و ورود فرقه هایی مانند سهروردیه و نقشبندیه برخاسته از ایران در بنگلادش از جمله وجوه مشترک میان دو کشور است.

دکتر صالحی با اشاره به وجود محبت اهل بیت در بنگلادش، همزیستی مسالمت آمیز  و رفاقت میان مذاهب اسلامی در بنگلادش را قابل تحسین خواند.

ایشان ضمن اشاره به وجوه تفاوت ها میان مذاهب تاکید کرد که امت اسلامی شایسته است از این تفاوت ها در راستای هم افزایی و تقارب بیشتر استفاده کند.

دکتر صالحی همچنین با بیان قدمت بیش از سی ساله دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی،  به معرفی پردیس های دانشگاه در کشور و رشته های آموزشی موجود در دانشگاه پرداخت و از آمادگی این دانشگاه  برای توسعه روابط متقابل با کشور دوست، بنگلادش در قالب همکاری‌های پژوهشی، آموزشی و فناوری خبر داد.

سپس دکتر مفتی مولانا محمد کفیل الدین صالحی ضمن معرفی هیئت میهمان، به نمایندگی از ایشان از حسن میزبانی دکتر صالحی و همکاران دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی تشکر و قدردانی نموده و ضمن تاکید بر قدمت روابط حسنه میان دو کشور ابراز امیدواری کرد که این بازدید نقطه آغاز روابط میان دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی و دانشگاه های بنگلادش گردد.

ایشان همچنین وجود دانشگاهی همچون دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی در جمهوری اسلامی ایران را مغتنم شمرد و ابراز امیدواری کرد که دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی در راستای گسترش تقریب میان مذاهب اسلامی، شعبه ای را در بنگلادش افتتاح کند که مورد استقبال ریاست دانشگاه قرار گرفت.

در ادامه سوالاتی در خصوص وجود مذاهب اسلامی در جمهوری اسلامی ایران و چگونگی همکاری با این دانشگاه مطرح شد که توسط ریاست دانشگاه و دکتر جلیل پروین معاون آموزشی دانشگاه به آن پاسخ داده شد.

در پایان یادبود مدرسه دارالسلام راجشاهی توسط دکتر مفتی مولانا محمد کفیل الدین صالحی به دکتر سید عباس صالحی ریاست دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی اهدا شد.