نشست تخصصی آشنایی با سازمان دیانت ترکیه

۰۷ اسفند ۱۴۰۲ | ۱۴:۰۲ کد : ۱۵۱ اخبار و رویدادها
نشست تخصصی آشنایی با سازمان دیانت ترکیه

نشست تخصصی آشنایی با سازمان دیانت ترکیه با سخنرانی جناب آقای دکتر عادل بور به همت دفتر همکاری های علمی بین المللی دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی برگزار شد.

در ابتدا ایشان از ریاست و دفتر همکارهای علمی بین المللی دانشگاه تشکر کردند و گفتند مردم ترکیه بر خلاف چیزی که نشان داده می شود مردم متدینی هستند‌.

در آنجا قرآن و اذان قرائت و گفته می شود. اغلب مذهب حنفی و شافعی و جعفری دارند. در آنجا علویان هم حضور دارند. وظیفه ریاست دیانت در اعتقاد و اخلاق مردم نقش دارد. سازمان دیانت فکر اعتقادی مردم را هدایت می کند این سازمان ریاست و ۵ معاونت دارد. یکی از این معاونت ها، معاونت امور بانوان می باشد. در این سازمان ریاست آن ۲ بار و تا مدت ۸ سال منصوب می شود. هر دوره آن  ۴ ساله است و جمعا ۸ سال می تواند در ریاست باشد.

این سازمان با تکفیری ها مقابله می کند امام غزالی می گویند کسی که قبله دارد تکفیر نمی شود./ کسی که باعث تجزیه اسلام میباشد در اسلام جایی ندارد هدف قرآن، وحدت و برادری است سازمان دیانت به فطرت انسان خطاب می کند این سازمان با در نظر گرفتن قرآن و سنت کار خود را انجام می دهد.

این سازمان شورای امور دینی دارد و ۱۳ عضو را داراست اعضا این سازمان از زن و مرد تشکیل شده است‌. در این سازمان اداره کل مصاحف داریم. اداره چاپ زیر نظر این مصاحف می باشد و هر کتابی که چاپ می شود باید مورد تایید این شورا باشد.

این سازمان اداره کل خدمات دینی دارد وظیفه آن تعیین اوقات نماز، افتتاح مساجد، برگزاری همایش ها، سمینارها و ... است. تعلیم تربیت قرآن، تربیت مدرسین و.. تحت نظر این اداره انجام می شود.
اداره کل خدمات حج و عمره که خیلی مهم است زیر نظر این سازمان است و کارهای رفاهی و درمانی حجاج را بر عهده دارد. این سازمان ارتباطات خوبی با ایران دارد.

نهاد ارشاد و بازرسی وظیفه ارشاد ادارات را بر عهده دارد و خیلی مهم است این نهاد نظارت بر وظایف کارکنان این سازمان را بر عهده دارد منابع انسانی دیانت زیر نظر این سازمان است در هر استان یک مفتی داریم و تعالیم استان زیر نظر ایشان هستند.

در همه شهرها وعاظ وجود دارند و یک بازرس رقابت هست که وظایف وعاظ را زیر نظر دارد. در ترکیه ۹۹۲ مفتی، ۲۶۲۴ واعظ، ۸۹۷۵۱ مسجد، ۲۶۳۷۵ فعالیت قرآنی، ۷۲۶۴۶ موذن، ۱۴۰۶۷ معلم قرآن و ۲۸۱۵۳ دبیر قرآن وجود دارد که همه زیر نظر سازمان دیانت می باشند.

هر مسجدی که باز می شود زیر نظر سازمان دیانت می باشد.در همه روستاها مساجد هست و حقوق همه امام جماعت ها یکسان است امام جماعت خانه رایگان دارند.

مفتی ها هم همینطور. در سازمان دیانت آکادمی دیانت هم وجود دارد که همه امور تعلیمی آنجا صورت می گیرد. مدیران مراکز ۳ سال درس می خوانند و بدون کار کردن حقوق می گیرند.

تعلیم آنجا خیلی جدی است دانشجو در آنجا ارزش ها را باید یاد بگیرد. اغلب مردم حنفی هستند شیعیان اثنی عشری هم هستند که ۵۳ مسجد دارند و این مساجد را شهرداری ها ساختند.

آشنادر ترکیه ۷۰۰۰۰ متر مربع زینبیه ساخته شده و صدای اذان شیعیان خیلی بالاست. تفسیر قرآن در آنجا انجام می شود. در آنجا آزادی خوبی وجود دارد.