نشست حضوری نقش نخبگان و دانش آموختگان افغانستان در آینده کشور افغانستان برگزار شد

۰۸ آذر ۱۴۰۲ | ۱۳:۰۰ کد : ۵۵ اخبار و رویدادها

به همت دفتر همکاری های علمی بین المللی دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی نشست حضوری و همزمان به طور مجازی با موضوع /نقش نخبگان و دانش آموختگان افغانستان در آینده کشور افغانستان برگزار شد.

این نشست که در روز سه شنبه هفتم آذر در سالن جلسات دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی برگزار شد با تلاوتی از قرآن توسط یکی از دانشجویان افغانستانی دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی آغاز و بعد از آن دبیر جلسه جناب دکتر شریعتی ضمن خیر مقدم گفتن به میهمان و شرکت کنندگان ابراز امیدواری کردند که این نشست ها بتواند نقش موثری در آینده افغانستان داشته باشد.

در ادامه جنب آقای علی سلطانی هروی پژوهشگر و استاد دانشگاه، ارتباطات علمی فرهنگی و گردشگری افغانستان ضمن تشکر از برگزار کنندگان این نشست با دانشجویان این دانشگاه آشنا شدند و دانشجویان یکی پس از دیگری خود را معرفی کردند.

ایشان با اشاره به موضوع مختلف علمی افغانستان گفتند رسالتی که قشر نخبگان دارد را باید توجه و مورد بررسی قرار بدهیم. ایشان گفتند علم بر پایه ی دو چیز بنا نهاده شده است: یکی علم الابدان و دیگری علم الادیان. علم الابدان پزشکی یا طب است و طبیب رسالتش جسم افراد جامعه را سلامت می کند و علم الادیان نه تنها علم دینی بلکه هر علمی غیر از پزشکی علم دینی است. پیامبر طبیب دوار بطبه یعنی طبیب دور گردی بودند و دنبال مریض بود که معالجه کند. ما طبیب روح هستیم و از آن طرف وظیفه پیامبرگونه داریم. ما هم باید به فکر روح و جسم جامعه باشیم و بتوانیم نیازهای جامعه را درمان کنیم.

ایشان با اشاره به آیه 11 سوره رعد که می فرماید خداوند هیچ قومی را تغییر نمی دهد مگر اینکه خودشان را تغییر دهند گفتند اول تغییر خود و در قدم دوم تغییر جامعه اتفاق می افتد. باید از خودمان انتقاد کنیم و فقط از دیگران انتقاد نداشته باشیم. وظیفه استاد تعلیم و تربیت است و مقصود فقط گذراندن واحد درسی نیست. ما باید انتقاد کنیم ولی به طور منصفانه. گذشته خود را مورد ارزیابی قرار بدیم.

وی افزود: در حال حاضر در حساس ترین موقعیت تاریخی کشور افغانستان قرار داریم. تحولات سیاسی و اجتماعی افغانستان سخت و به طور دفعی بوده است. حال و آینده باید به تحول نرم تغییر کند. متاسفانه برخی نخبگان می گوند امروز باید قلم را کنار بگذاریم و اسلحه در دست بگیریم و این جای تاسف است. تحول سخت را کنار بگذاریم. در حال حاضر ما باید به جنگ نرم رو بیاوریم. تحول نرم تدریجی است و اثر باید تدریجی و تزریقی باشد. تنها قشر دانش آموخته می تواند تاثیر بگذارد و این نیاز به تلاش و کوشش دارد.

استاد دانشگاه، ارتباطات علمی فرهنگی و گردشگری افغانستان گفت: ما نیازمند 4 چیز هستیم: تحقیق و پژوهش، تدیس و آموزش، تبلیغ و تدبیر هستیم. ما باید نگاه تقریبی داشته باشیم. نکته مهمی که در افغانستان داریم ملیت و قومیت است که هر دو از مشکلات اساسی است. ما باید زمان شناس باشیم و تجارب خود را به نسل جدید منتقل کنیم.

وی در پایان تاکید داشتند ما باید برای آینده افغانستان فکر کنیم و آینده کشور خودمان را بسازیم و نباید رها کنیم. در نهایت دانشجویان افغانستانی سوال های متفاوتی از این استاد داشتند که پاسخ دادند. استاد و پژوهشگر افغانستانی از دفتر همکاری های علمی بین المللی دانشگاه مذاهب اسلامی تشکر کردند و در بدرقه این استاد توسط معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه با اهداء بسته فرهنگی از این استاد افغانستانی تجلیل کردند.